Gevaarlijk ongedierte voor auto en huis

Zowel thuis als buiten hebben we te maken met ongedierte. Waar muggen, spinnen en ook vliegen vrij onschuldig zijn, maar wel irritant, geldt dit voor muizen, ratten en steenmarters in ergere mate. Niet alleen kunnen steenmarters ervoor zorgen dat je volledige bekabeling van je auto wordt doorgebeten, maar kunnen ze ook hun prooi meenemen naar bijvoorbeeld onder je dakpannen. Vooral in de wintermaanden zoeken ze een plekje waar ze veilig en waar ze warm kunnen liggen, des te belangrijker is het dus dat je ervoor zorgt dat alles goed is afgedicht. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat er nog een prooi ligt van enkele weken geleden, die inmiddels in staat van ontbinding is. Daarnaast is er natuurlijk nog allerlei andere ongedierte waarvan je niet bepaald blij wordt wanneer je deze in je huis aantreft. Om het er aardig wat kunnen zijn, hebben we de twee meest voorkomende voor je op een rijtje gezet.

Wespen

Een wespennest, de kans dat je er wel eens Ć©Ć©n hebt gezien, die is vrij groot. Maar wist je ook dat het levensgevaarlijk is om hier zelf mee aan de haal te gaan? Een wespennest weghalen dien je daarom ook altijd te laten doen door een bestrijdingsdienst. Niet alleen beschikken ze over de juiste materialen, maar zorgen ze er ook voor dat het nest volledig wordt verwijderd en de wespen zich niet opnieuw kunnen nestelen op deze plek. Kies je ervoor dit zelf te doen, dan loop je een serieus risico dat je de wespen boos maakt, met alle gevolgen van dien. Wist je namelijk dat een gemiddeld nest tussen de 2.000 en 4.000 wespen kan bevatten? Je kunt je dus wel voorstellen wat er gebeurt als slechts 10 procent van het nest besluit je aan te vallen.

Lees ook:  Zoek je een rijschool in Heerlen?

Bedwantsen

Ze zien er misschien onschuldig uit, maar bedwantsen, ook wel wandluis genoemd, zijn kleine parasieten die zich voeden met bloed. Ze zijn voornamelijk actief in de nacht en verstoppen zich overdag in spleten en kieren in en rondom bedden en meubels. Wanneer je te maken hebt met bedwantsen, is het zaak zo snel mogelijk een bestrijdingsdienst in te schakelen om dit ongedierte te bestrijden. Ze kunnen namelijk vervelend bijten, wat kan zorgen voor jeuk en irritatie aan de huid. Het is zaak niet te lang te wachten, aangezien deze beestje zichzelf razendsnel kunnen vermenigvuldigen.

Ook interessant: