Hondenrek auto zelf maken

Wanneer je je hond in de auto wilt vervoeren, dan kan dit op een aantal verschillende manieren. Wat vooral belangrijk is, is dat je kiest voor een manier die veilig is. Omdat niet iedere optie geschikt is voor iedere hond, is het goed te kijken naar een optie die het beste aansluit op vooral het formaat van jouw hond. Zo kun je je hond ook prima naast je op de bijrijdersstoel vervoeren. Dit doe je met een speciale hondenriem, maar of dit in het geval van een grote hond, zoals een herder of new foundlander verstandig is, is natuurlijk een ander verhaal. Een alternatief is dan het gebruik van een hondenrek auto. Wil jij weten hoe je er één zelf kunt maken? Lees dan snel verder!

Het effect van een hondenrek

Heb jij een grote hond? Dan is het natuurlijk wel zo prettig dat je deze achterin je auto kunt vervoeren. Nu is op de achterbank niet altijd handing, want stel dat je een keer moet rennen, dan heeft je hond alle ruimte om tussen de stoelen door te vliegen. Een goed alternatief is dan een hondenrek. Dit is een rek dit wordt geplaatst achterin je auto, zodat de ruimte tussen de achterbank en de kofferbak volledig is afgesloten. Dit heeft als voordeel dat je hond niet naar de achterbank kan springen en de mensen die op de achterbank zitten, niet in de nek kunnen worden gelikt.
Lees ook:  Waar gebruik je een koerier voor?

Zelf een hondenrek maken

Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je deze ruimte kunt afsluiten. Zo zijn er verschillende hondenrekken te koop, maar kun je ze ook zelf prima maken. Het enige wat je nodig hebt, is een goede staalconstructie en de materialen om het rek goed en vooral veilig te kunnen bevestigen. Wel is het belangrijk te kijken naar het juiste type materiaal. Mocht je hond er namelijk aan gaan likken of met de poten tegenaan gaan staan, dan wil je niet dat je hond zich kan bezeren. Heb je een geschikt rek weten te maken, dan is het tijd om ook na te denken over de ondergrond. Vaak is de bodem van de kofferbak voorzien van een ruwe stof, dus niet bepaald comfortabel voor je hond. Gelukkig kun je hier eenvoudig verandering in brengen, door bijvoorbeeld een heerlijk zacht hondendeken auto voor je hond neer te leggen. Zo kun je je hond niet alleen veilig, maar ook comfortabel vervoeren.

Ook interessant: