Nieuwe velgen voor je auto

Heb jij een te gekke auto, dan wil je natuurlijk wel dat ook de velgen van je auto stralen. De velgen zijn namelijk niet alleen vanuit praktisch oogpunt ontzettend belangrijk, maar ook optisch gezien doet het ontzettend veel als het gaat om de look en feel van je auto. Een set vieze of zelfs beschadigde velgen straalt nu niet bepaald wat uit, vind je wel? Omdat het vinden van een set nieuwe velgen best een uitdaging kan zijn, hebben we een aantal praktisch tips voor je, waarmee jij gegarandeerd slaagt! Niet alleen het juiste formaat speelt hierin namelijk een belangrijke rol, maar ook het type velg dat je kies en uiteraard ook je budget. Kies voor een set te gekke lichtmetalen sportvelgen, dan hangt hier een ander prijskaartje aan, dan wanneer je kiest voor een set basic metallic velgen.

Lichtmetaal of staal?

De eerste keuze waar je voor komt te staan, is de keuze voor het type velg. In principe zijn er in de basis twee mogelijkheden. Of je kiest voor lichtmetalen velgen of voor stalen velgen. Lichtmetalen velgen zijn een stuk lichter en zorgen daarmee ook voor een betere balans van de auto tijdens het rijden. Een ander voordeel, is dat dit type velgen minder gevoelig is voor corrosie, waardoor de levensduur langer is, dan een stalen velg. Wanneer je Volvo velgen kopen gaat, voor onder je nieuwe XC60, dan is dit zeker iets om goed over na te denken. Het uiterlijk van een lichtmetalen velg is natuurlijk een stuk stoerder, maar ook het prijskaartje is vele malen hoger, dan wanneer je kiest voor een relatief ‘saaie’ stalen velg.

Lees ook:  Radio luisteren in de auto

De juiste maat velg

Wanneer je voornemens bent om nieuwe velgen aan te gaan schaffen voor je auto, dan is het wel belangrijk dat deze naadloos aansluit op de wielen van je auto en natuurlijk ook passen. Dit houdt in dat je kritisch moet kijken naar de naafbreedte en ook steekmaat van het wiel. Is deze namelijk niet gelijk, dan is de kans vrij groot dat de velg niet of niet volledig aansluit, met alle gevolgen van dien. Dus weet je deze maten, dan kun je natuurlijk ook gewoon je favoriete lichtmetalen velgen online bestellen, zodat je ze vaak al de volgende dag in huis hebt en onder je auto kunt zetten.

Ook interessant: