Lichtmetalen en BBS velgen

Voor de echte autoliefhebber, zijn stoere lichtmetalen velgen natuurlijk een absolute must have voor ons je auto! Naast de enorme sportieve en ook stijlvolle uitstraling welke deze velgen je auto geven, is er meer dan alleen dat. Lichtmetalen velgen hebben namelijk naast een uiterlijke toevoeging ook een praktische toevoeging aan je auto ten opzichte van normale velgen. In dit artikel vertellen we je de voordelen van deze prachtige velgen en gaan we wat dieper in op het fenomeen BBS velgen.

Wat zijn lichtmetalen velgen?

De meesten van ons zijn vast wel bekend met het fenomeen velgen, maar wist jij dat er twee verschillende soorten velgen bestaan? Dit zijn lichtmetalen velgen en de stalen velgen. Lichtmetalen velgen, wat ook wel vaak in de volksmond wordt gezegd al ‘sportvelgen’ zijn velgen die zijn gemaakt van lichte metalen. Een samenvoeging van aluminium, magnesium en nikkel. Doordat ze vaak tot wel enkele kilo’s lichter zijn, kunnen deze velgen ervoor zorgen dat je net een stuk sneller en ook wendbaarder bent.

Voordelen

De voordelen van deze velgen zijn enorm. We hebben natuurlijk al even aangehaald dat ze qua gewicht een stuk lichter zijn dan stalen velgen, wat ervoor zorgt dat je net iets sneller en wendbaarder bent, maar ook zorgen deze velgen ervoor dat klappen beter worden opgevangen dan staal. Door het aluminium zijn deze velgen een stuk flexibeler dan staal, waardoor je schokdempers een stuk minder krijgen te verduren. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld wanneer je over een drempel rijdt. In combinatie met een lichtmetalen velg en goede schokdempers, zal de vering die je voelt minimaal zijn.

Lees ook:  Met de auto naar de Ardennen

BBS velgen

Wanneer we het hebben over lichtmetalen velgen, dan is er natuurlijk maar één die hier direct bovenuit steekt. We hebben het dan over de Duitse velgenfabrikant BBS, wat de afkorting is voor Baumgartner Brand Schiltach. Deze velgen zijn een ware aanrader voor iedere autoliefhebber. Ze zijn qua prijs niet goedkoop, maar BBS velgen staan wel voor de kwaliteit die we van de Duitse fabrikant gewend zijn. Je zult merken, dat wanneer je kiest voor deze velgen, je geniet van optimaal comfort en maximaal plezier! Een echte aanrader dus.

Ook interessant: