Autostoelen met massagefunctie

autostoel met massagefunctie

Bij het kopen van een nieuwe auto zie je steeds meer de optie staan op massagestoelen op je auto te bestellen. Dit zijn autostoelen met massagefunctie, waarbij je dit tijdens het rijden aan kunt zetten en de massagestoel aan gaat. Een massagestoel in de auto heeft vaak bewegen delen zowel in de rugleuning als bij het zitvlak, zodat van je bovenbenen tot je nek je gemasseerd kunt worden. Voor thuis kun je ook een losse beenmassage apparaat kopen, dus wat is de toegevoegde waarde van massagestoelen in je auto?

Voordelen
Hoewel massagestoelen in het recente verleden vooral voorbehouden waren aan de duurste automerken en automodellen, zie je met de opkomst van elektrische auto’s steeds meer auto’s die ook deze luxe optie aanbieden. Stoelverwarming is zelfs in het B-segment vaak al een optie om te kiezen. Stoelventilatie zie je ook steeds meer, omdat in het veranderende klimaat de koeling minstens zo belangrijk is als de verwarming in de auto. Daar komt nu dus de auto massagestoelen bij.

Als gezegd heeft een massagestoel voor in de auto een speciale functie ingebouwd in de zitting en rugleuning, waarbij gedeelten van de stoel bewegen over specifieke spiergroepen. Zeker voor langere ritten vinden wij de massages aan de rug erg fijn. Ook voor thuis kun je een rugmassage apparaat kopen, maar tijdens het rijden zorgt het ervoor dat je langer comfortabel in de auto kunt zitten en minder last hebt van stijfheid na lange ritten.

Lees ook:  Wanneer en voor welke auto kun je het beste kiezen als je voor private lease gaat?

Nadelen

Het grootste, maar eigenlijk ook het enigste nadeel, wat wij hebben kunnen vinden is de prijs. Schrik niet van autostoelen met massagefunctie die een meerprijs hebben van €2.000 of meer. Een flink bedrag voor een functie waar je van verwacht deze niet dagelijks te gebruiken. Verkijk je echter niet alleen op de prijs, maar bedenk ook wat je er voor terug kunt krijgen.

Wellicht heb je het wel eens ervaren, dat een duurdere en comfortabelere auto je echt meer ontspanning achter het stuur geeft. Dit betekent dat je makkelijker lange ritten maakt en veel minder last hebt van spiervermoeidheid na een dag autorijden. Maak je vaak ritten van meer dan een uur, dan zijn autostoelen met massagefunctie echt een serieuze optie. We geven je op een bordje dat je de functie dan namelijk iedere dag gaat gebruiken. Onze tip is dus om vooral bij de dealer navraag te doen of er demo’s beschikbaar zijn met deze optie, zodat je het zelf kunt ervaren.

Ook interessant: