Pechhulp auto

pechhulp auto

Je gaat er niet vanuit dat je komt stil te staan met je auto, alleen stel het gebeurt wel? Dan is het handig om de pechhulp geregeld te hebben via een abonnementsvorm, aangezien bijvoorbeeld de ANWB bellen zonder dat je lid bent voor een hoge rekening gaat zorgen. Er zijn meerdere manieren om je pechhulp te regelen, we nemen je mee in de verschillende opties.

Optie 1: via de merkdealer

Heb je een auto gekocht bij een merkdealer? Bijna alle merkdealers bieden tegenwoordig hun eigen pechhulp aan. Zolang je de jaarlijkse onderhoudsbeurt bij de merkdealer laat uitvoeren, is pechhulp vaak gratis. Voor Europese dekking kan het zijn dat je iets moet bijbetalen, denk hierbij aan €25-€50 per jaar. Wees je er echter van bewust dat gratis nooit helemaal gratis is. Oftewel, het onderhoud laten uitvoeren bij een merkdealer is altijd wat duurder dan bij een lokale garage. De service van bijvoorbeeld een gratis pechhulp zit daarmee ergens wel verwerkt in de prijs, dus of je dan daadwerkelijker goedkoper uit bent laten we aan jou. Kijk daarom ook eens of jouw merkdealer wellicht acties heeft staan bij bijvoorbeeld Ikzegkorting.nl.




Lees ook:  Hoe zit de prijs van benzine en diesel in elkaar?
Optie 2: ANWB abonnement

Iedereen kent de ANWB. Ooit opgezet als wielerbond, maar vooral bekend als pechhulp voor auto’s. Bij de ANWB betaal je jaarlijkse abonnementskosten waarmee je verzekerd bent van pechhulp. Met een ANWB kortingscode kun je de prijs goed drukken, want de kosten zijn duurder dan bij de merkdealer. Het nadeel hierbij ook is dat je jaarlijkse kosten hebt, maar wellicht eens in de 5 jaar pechhulp nodig hebt. De vraag is dan ook of dit de meest voordelige manier is. Echter is het net als bij je autoverzekering ook een veiligheid en zekerheid die je koopt, de ANWB kun je namelijk altijd en overal bellen.

Optie 3: via je verzekering

Veel verzekeraars bieden tegenwoordig ook pechhulp aan. Naast de basis verzekering (WA/WA+/WA-Casco) kun je vaak kiezen voor een aantal modules, zoals inzittendenverzekering maar dus ook voor pechhulp. Vaak is via verzekeraars de goedkoopste optie, alleen lees hierbij goed de kleine lettertjes; wat zit er wel en niet inbegrepen.

Ook interessant: