Ford Fiesta Style Ultimate Lease 1.5TDCi (2017)

Ford fiesta

In november 2019 zat het leasecontract van mijn Golf erop en was het tijd voor wat nieuws. Elektrische auto’s stonden bij mijn werkgever nog niet in de bestellijst; dit zou pas in 2020 komen. Daarom een auto uit de pool gekozen. Door 5000-6000km per maand moest het diesel zijn, maar had ik geen zin in een dure variant. Dit werd dus een fiesta uit 2017, wel een oud model.

MerkFord
ModelFiesta
UitvoeringStyle Ultimate Lease
Motor1.5 TDCi – 95pk
GeredenNovember 2019 – Maart 2020
Vrijdag rijdag – informatie

De auto ziet er van buiten gedateerd uit. De wieldoppen helpen niet mee, maar het was even slikken bij het omruilen. Eenmaal achter het stuur een oud instrumentarium en ik had direct spijt van mijn goedkopere keuze. 
Na de eerste week rijden begon ik aan de fiesta te wennen en deze steeds meer te waarderen. De stoelen zitten opmerkelijk goed, ondanks mijn 1.92m lengte. Ik kan een heerlijke zitpositie vinden en de auto stuurt voortreffelijk. Praktisch al mijn kilometers zijn snelwegkm. Hoewel de fiesta de pit miste van de 115pk Golf benzine, kan de diesel in deze Fiesta goed mee komen en gaat inhalen prima.

Lees ook:  BMW 1-serie Business Edition 116i (2019)

Mijn grootste ergernis zit hem in het infotainment systeem. Navigatie werkt slecht, geen meerdere telefoons op Bluetooth kunnen verbinden, aux muziek wordt niet goed uitgelezen, etc. 

Conclusie

De Fiesta heeft me niet teleurgesteld, sterker nog hij is mij zeer positief bevallen. Vooraf was ik huiverig hoe de auto zou bevallen bij mijn kilometrage, maar ik heb altijd comfortabel achter het stuur gezeten. De 1.5 tdci is redelijk gehorig en het duurt voor je gevoel eeuwen voordat er de motor warm is, maar het rijgenot was er niet minder om. 

Goed door de bochten sturend, voldoende power om met het verkeer mee te kunnen rijden en als je rustiger rijdt is >1:20 makkelijk haalbaar. Doordat ik 95% snelwegkilometers maak in het Noorden, waar je constant 140 kunt rijden, ben ik uiteindelijk uitgekomen op 1:17,3. 

Wel vindt mijn partner de hoofdsteun te ver naar voren zitten. Zelf heb ik de stoel redelijk achterover staan, maar zij houdt ervan om rechtop te zitten en dan duwt de hoofdsteun je hoofd naar voren, niet erg comfortabel. Door de hoofdsteun er voor gekozen de auto niet van de lease over te nemen als nieuwe auto voor mijn vrouw, maar wat mij betreft hadden we dit zeker gedaan.

Ook interessant: