Aankoopkeuring occasion

Occasion aankoopkeuring

Bij het kopen van een occasion twijfelt iedereen altijd wel even, heeft de auto geen verborgen mankementen of gebreken en hoe kan ik dit nou het beste herkennen? Een aantal basis dingen, als de onderhoudshistorie en een proefrit geven vaak al wel een indruk, maar die hoeven niet alles te zeggen. Zeker bij de onderhoudshistorie is het eigenlijk zaak niet het boekje te vertrouwen, aar te vragen naar de facturen van de onderhoudsbeurten. Alleen dan weet je zeker wat er wel en niet als onderhoud is uitgevoerd en welke onderdelen wel en niet zijn vervangen.

Een mooie toevoeging daarop is de aankoopkeuring. Een aankoopkeuring occasion is een algehele keuring van de auto bij een onafhankelijke garage. Het kan misschien een beetje raar voelen om een aankoopkeuring te vragen als je de occasion bij een merkdealer bijvoorbeeld wil kopen, alleen wat kan een verkopende partij erop tegen hebben? Zeker als de verkopende partij een merkdealer of garage is, dan zouden ze de staat van de auto moeten weten en dit eerlijk met je gedeeld hebben. Een aankoopkeuring van een half uur bij een andere garage – bijvoorbeeld een andere merkdealer of een garage die jij vertrouwd – moet dan geen probleem zijn. Een aankoopkeuring is een uitgebreide APK keuring, waarbij niet alleen de staat van de auto maar ook het verwachtte onderhoud onderzocht wordt. Zo krijg je een algehele keuring en weet je exact welke onderdelen binnenkort vervangen moeten worden en welke risico’s er aan de auto zitten.
Lees ook:  Tesla Model 3 RWD Longrange (2020)

Een aankoopkeuring occasion kost vaak €50-€100; dat geld is het altijd waard om te investeren voordat je daadwerkelijk de koop afrondt. Een aankoopkeuring occasion betaal jij als koper overigens altijd zelf, ga hier ook niet moeilijk over doen in de onderhandeling. Komen er gebreken uit de aankoopkeuring? Die gebreken kun je gebruiken tijdens de onderhandeling!

Ook interessant: