Benzineprijs Maasmechelen

Waar veel mensen in het Oosten van het land natuurlijk de luxe hebben om in Duitsland te gaan tanken, kunnen de mensen in het Zuiden van het land en dan met name Limburg, kiezen uit twee mogelijkheden. Zo kunnen ze kiezen voor Duitsland, maar behoort ook België tot de mogelijkheden. Dat de prijzen in Duitsland voor een liter benzine doorgaans lager liggen, is bij velen geen verrassing meer, maar hoe zit het met de benzineprijs in Maasmechelen?

Waar ligt Maasmechelen?

Maasmechelen is een gemeente gelegen in de Belgische provincie Limburg. Het is een vrij grote stad en telt bijna 40.000 inwoners. Deze stad gelegen in het noorden van België en grenst aan het Nederlandse Limburg. Omdat deze stad relatief eenvoudig te bereiken is, is het ook bij veel Nederlanders een populaire stad. Niet alleen om een dagje te gaan shoppen, maar ook om te gaan tanken. Maar wat is het voordeel van tanken in Maasmechelen eigenlijk?
De voordelen van tanken in Maasmechelen

Allereerst is de benzineprijs in Maasmechelen voordeliger. Het verschil is in tegenstelling tot Duitsland niet altijd even groot, maar nog steeds meer dan voldoende om de grens over te gaan en je auto daar vol te gooien met benzine. De prijs per liter benzine in Maasmechelen ligt vaak tot wel 20 cent of zelfs meer lager, dan wanneer je in Nederland gaat tanken. Voor een volle tank kan het daarom serieus de moeite waard zijn om de grens over te gaan. Dit geldt overigens niet alleen voor de benzineprijs in Maasmechelen, maar ook voor Diesel en LPG. Echter is het wel goed te weten dat het verschil bij Diesel een stuk lager uitvalt.

Lees ook:  Benzineprijs Poppel

Wanneer is het aan te raden om in Maasmechelen te tanken?

Dat de benzineprijs in Maasmechelen beduidend lager ligt, dan in Nederland is geen geheim. Toch is het niet in alle gevallen aan te raden om in België te gaan tanken. Stel dat je reistijd langer is dan een half uur, dan moet je jezelf natuurlijk afvragen of je het deze tijd waard is. Ook de hoeveelheid benzine die je tankt speelt een belangrijke rol. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het weinig zin heeft om voor 10 liter naar België te rijden. Maak daarom dus een afweging voor jezelf en check altijd even vooraf de actuele prijs per liter. Is de benzineprijs in Maasmechelen niet de moeite waard, dan kun je natuurlijk beter even wachten of in eigen land gaan tanken.

Ook interessant: