3 tips om hondenharen uit je auto te krijgen

hondenharen auto

De trouwe viervoeter gaat vanzelfsprekend lekker mee op vakantie, een dagje weg of lekker naar een natuurgebied om te wandelen. Dit resulteert echter vaak wel in veel hondenharen in de auto, wat een vervelende klus is om schoon te maken. Hoewel we het er zeker voor over hebben, is het vaak vooral een lastig en listig klusje, omdat hondenharen zich niet zo makkelijk laten vangen door een stofzuiger. Daarom hoog tijd voor 3 tips om hondenharen uit je auto te krijgen. Waarbij er zowel nieuwe gadgets zijn die goed helpen, alsook praktische tips met gebruiksvoorwerpen die je al in huis hebt. Niets zo vervelend namelijk als de combinatie hondenharen auto.

Tip 1: Gebruik een kledingroller

Je hebt een speciale kledingroller, die je kunt gebruiken om pluisjes en haren van je kleding af te halen. Het is een roller waar licht plakkend materiaal op zit. Deze rol je over je kleding heen, waardoor de pluisjes en haren op de roller blijven plakken. Dit kun je uitstekend inzetten om je auto mee schoon te maken en de hondenharen te verwijderen. Hierbij is er wel veel verschil in kwaliteit, je hebt goedkope kledingrollers van bijvoorbeeld de Action of H&M, het is echter de vraag of deze de job done krijgen.
Lees ook:  Peugeot 308 vernieuwd

Ook kun je de extreme variant gebruiken van de kledingroller, namelijk duct tape. Doordat deze veel kleefkracht heeft, kun je die goed plakken op de plekken waar de hondenharen zitten. Je kunt een stukje duct tape meerdere keren gebruiken om zo bijvoorbeeld de kofferbak schoon te krijgen.

Tip 2: Een statische ballon

Als kind hebben we het allemaal wel eens gedaan. Een ballon over je hoofdharen bewegen, waarna de ballon statisch wordt en je de haren kon bewegen met de statische ballon. Ditzelfde principe kun je ook gebruiken bij hondenharen in de auto. Je beweegt de ballon over bijvoorbeeld je eigen hoofd, waarna je gemakkelijk de hondenharen uit de bekleding krijgt omdat die door de statische kracht van de ballon aan de ballon gaan kleven.

Tip 3: Speciale stofzuiger

Er zijn verschillende aanbieders die een speciale stofzuiger aanbieden. Deze zijn gemaakt om hondenharen uit bekleding van bijvoorbeeld de auto te krijgen. Vaak zijn de borstels een stuk ruwer, waardoor de hondenharen los komen uit de bekleding en de zuigkracht van de stofzuiger de haren opzuigt in het reservoir.

Meer tips en tricks voor je huisdieren vind je op huisdier advies.

Ook interessant: