Autoverzekering aanvragen

Autoverzekering aanvragen

Wanneer je een auto koopt moet je een autoverzekering aanvragen. Wanneer moet je eigenlijk dan de autoverzekering precies aanvragen en zijn er nog andere zaken om rekening mee te houden? Een autoverzekering aanvragen kan soms best overweldigend zijn wanneer je dit voor de eerste keer doet. Daarom leek het ons een goed idee om eens te kijken naar wat handige tips en tricks om rekening mee te houden.

Vraag verzekering aan voor de koop

Zeker wanneer het je eerste autoverzekering is, raden wij aan om van tevoren al je verzekering aan te vragen. Kijk online naar de beste autoverzekering voor jou, bijvoorbeeld door naar de voorwaarden en maandelijkse premie te kijken. Ook zal je voor jezelf moeten bepalen in welke mate je de auto wilt verzekeren. Er zijn namelijk meerdere opties, van de minimale wettelijke verplichte WA-verzekering, tot WA-Plus en WA-Casco. Daarnaast wordt er door een verzekeraar altijd nog gevraagd of je ook een inzittendenverzekering wilt afsluiten en of je ook je eigen risico bij schades wilt afkopen. Soms moeilijke afwegingen die je beter van tevoren kunt bepalen dan pas na de aanschaf van je auto.

Tips rondom je keuze

Een aantal korte tips rondom je autoverzekering keuze. Een WA-Casco verzekering betekent dat je voor alles gedekt bent; zowel schade aan je eigen auto als aan anderen. Rijd je tegen een paaltje aan, dan vergoedt de verzekeraar de schade. Dit is vaak de beste keuze bij auto’s tot 7 jaar oud, omdat de hogere premie bij een WA-Casco verzekering dan opweegt tegen de waarde van je auto. Je kunt ook voor een WA-Plus verzekering gaan. Hierbij ben je verzekerd tegen schade die je veroorzaakt bij anderen, maar niet wanneer je zelf tegen een paaltje rijdt. Wel ben je bij een WA-Plus bijvoorbeeld verzekert voor schade buiten je schuld om; denk aan diefstal. Daaronder is de WA-verzekering. Dit is de wettelijk verplichte minimale verzekering, waarbij je alleen verzekert bent voor schade die je bij anderen veroorzaakt.

Lees ook:  Een autoverzekering zonder check afsluiten, kan dat wel?

Een inzittendenverzekering is handig wanneer je vaak met meer mensen in de auto zit, omdat zij dan beter verzekerd zijn bij letsel. De afweging om je eigen risico te verlagen of af te kopen ligt eraan of je maandelijks iets meer wilt betalen voor zekerheid, of het prima vindt om bij iedere schade een eigen risico te betalen.

Ook interessant: