Tijdelijke autoverzekering

tijdelijke autoverzekering

Een tijdelijke autoverzekering is een autoverzekering die je dagelijks of maandelijks op kan zeggen. Dit kan erg handig zijn en soms noodzakelijk, bijvoorbeeld wanneer je een auto importeert uit het buitenland of wanneer je een auto maar heel tijdelijk verwacht te gebruiken omdat je deze door wilt verkopen. Vanaf het moment dat je een auto in Nederland rijdt is het wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben. Zit je echter altijd vast aan een jaarcontract bij een autoverzekering of zijn autoverzekeringen ook maandelijks of dagelijks opzegbaar? Daarom gaan we eens kijken naar de mogelijkheden om een tijdelijke autoverzekering af te sluiten.

Maandelijks opzegbare autoverzekering

Het goede nieuws is dat iedere autoverzekering in Nederland maandelijks opzegbaar is. Bij een standaard verzekering krijg je een onbepaalde tijd autoverzekering die ofwel maandelijks ofwel dagelijks opzegbaar is. De premie van je autoverzekering wordt grotendeels bepaald door het soort autoverzekering dat je kiest, waarbij binnen Nederland de meest gangbare varianten de WA, WA-Plus en WA-Casco zijn. Ook het aantal schadevrije jaren dat je in totaal hebt verleden zorgt in grote mate voor de hoogte van je premie, omdat een verzekeraar daarmee een indicatie heeft met hoe vaak je schade rijdt. Rijd je al minimaal 5 jaar geen schade, verwacht dan hoge kortingspercentages op je premie.
Lees ook:  Een autoverzekering zonder check afsluiten, kan dat wel?

Dagelijks opzegbare autoverzekering

Soms zoek je bewust een autoverzekering die dagelijks opzegbaar is. Bijvoorbeeld wanneer je een auto niet lang verwacht te rijden of wanneer je meer zekerheid wilt. Een tijdelijke autoverzekering, maandelijks of dagelijks opzegbaar, is dan ook binnen Nederland heel goed verkrijgbaar. Meer dan de helft van de autoverzekeringen in Nederland zijn standaard al dagelijks opzegbaar. Deze kun je dus zowel als tijdelijke autoverzekering inzetten, maar kun je ook gewoon jarenlang aanhouden. Een dagelijks opzegbare autoverzekering heeft niet perse een hogere maandpremie, dus je hoeft ook niet bang te zijn voor extra verhoogde kosten voor je autoverzekering.

Jaarcontract bij autoverzekering

Er zijn een aantal verzekeraars binnen Nederland die bij een autoverzekering een jaarcontract hanteren, met daarna pas een mogelijkheid om maandelijks of dagelijks op te kunnen zeggen. Kijk dus goed naar de voorwaarden bij het afsluiten van je autoverzekering, soms kan het een bewuste keuze zijn om een jaarcontract te nemen maar dit zorgt wel voor minder flexibiliteit wanneer er omstandigheden wijzigen.

Ook interessant: