Ruitschade en sterretje in je voorruit

ruitschade

Niets zo vervelend als een ster in je voorruit. Het kan het zicht sterk belemmeren en zeker in het donker zorgt het ervoor dat het licht van tegenliggers gebroken wordt in je voorruit waardoor je veel minder ziet. Gelukkig is er de ruitverzekering die bepaald of je verzekerd bent tegen een sterretje in je voorruit. Stel je komt erachter dat je een ster in je voorruit hebt, wat moet je dan doen en hoe kom je erachter wie dit gaat betalen?

Als je gaat bellen naar een reparateur dan is de eerste vraag die gesteld wordt: Bij wie bent u verzekerd en bent u verzekerd tegen ruitschade? We weten vaak wel bij wie we de autoverzekering hebben lopen, maar geen idee of een ster in de voorruit meeverzekerd is of dat we daar een aparte ruitverzekering voor hadden moeten afsluiten. Dus het is zoeken naar je polisvoorwaarden, groene kaart of contact zoeken met de autoverzekeraar. In het algemeen kunnen we zeggen dat iedere verzekeraar bij een WA-Plus of WA-Casco verzekering schade aan je ruit heeft meeverzekerd en dat bij een WA-verzekering er geen ruitschade is mee verzekerd en dat je dan zelf voor de kosten moet opdraaien.
Lees ook:  Een autoverzekering zonder check afsluiten, kan dat wel?

Ook is het belangrijk om te weten dat bij een sterretje in je voorruit je niet zomaar bij iedere willekeurige garage, dealer of specialist mag binnen stappen om je schade te laten herstellen. Iedere verzekeraar werkt met gecontracteerde bedrijven voor ruitschade. Dus dat kan bij FBTO bijvoorbeeld Carglass zijn en bij Unive bijvoorbeeld Autototaalglas zijn; check dit dus vooraf en voordat je een reparatie laat uitvoeren.

Het repareren van ruitschade en een sterretje in je vooruit is overigens zo gepiept. Het duurt ongeveer 30 minuten om hars in te laten spuiten in het sterretje en het te laten uitharden. Een reparatie die ongeveer €50-€80 kost en dus ook geen grote ramp is als je hier niet voor verzekerd bent. Globaal kun je zeggen dat als een sterretje kleiner is dan een euromunt het nog opgevuld kan worden met hars en je goedkoop uit bent. Is het sterretje groter of zelfs uitgescheurd, dan kan het ruit alleen nog maar vervangen worden en kom je met veel grotere kosten te zitten én de vraag of je dan nog wel verzekerd bent tegen ruitschade.

Ook interessant: