Ford C-Max Lease Trend 1.6 TDCI (2012)

Ford C-Max

Op veel momenten in je leven zul je nadenken of je huidige auto nog wel past bij je huidige situatie. Ga je meer of minder kilometers rijden door bijvoorbeeld een nieuwe baan? Of is er sprake van een wijziging in je prive situatie, doordat er gezinsuitbreiding is en de auto wellicht te klein is. Mocht je op zoek zijn naar een grotere auto vanwege bijvoorbeeld gezinsuitbreiding, dan is de Ford C-Max als occasion een zeer goede optie.

MerkFord
ModelC-Max
UitvoeringLease Trend
Motor96 PK
GeredenMaart 2021
Vrijdag rijdag – informatie

Om maar met de deur in huis te vallen, wat een ruimte. Zowel voorin, op de achterbank als in de kofferbak; daar kun je met gemak een gezin in kwijt en op zaterdag een voetbalelftal in vervoeren. Wij reden in een normale Ford C-Max, je hebt zelfs ook nog een Grand C-Max waarbij je een derde zitrij hebt en zo 7 zitplaatsen krijgt. In de normale C-Max is er plek voor 5, alleen heeft Ford een zeer vernuftigd systeem voor de achterbank ontwikkeld. De middelste zitplaats kun je verschuiven, waardoor de buitenste zitplaatsen op de achterbank 2 volwaardige zitplaatsen worden en de middelste zitplaats verdwijnt. Hoewel je ook als volwassene op de achterbank niet hoeft te klagen om de ruimte, is de optie om de achterbank te transformeren van een 3-persoonsbank naar 2 volwaardige zitplaatsen wel een heel fijne optie. Wat ook erg opvalt is de kofferruimte. Koffers, babywagens, voetbaltassen; you name it en je kunt het er zo in kwijt.
Lees ook:  APK keuring bij aankoop

Dan de rijeigenschappen. De Ford staat hoog op zijn poten, hoger dan een Focus bijvoorbeeld – waar de C-Max van afgeleid is. Dat geeft een hogere zitplaats maar ook iets minder dynamiek in het rijden. Ook de gasrespons is erg gevoelig, geen lineair gevoel maar meer een gas of geen gas gevoel. Niet dat de 1.6 TDCi dan ineens wegspurt, want hoewel je hem binnen niet goed hoort moet hij hard werken om een beetje vooruit te komen. De slome snelheid heeft wel een positief effect, want 1:20 als verbruik is zeker haalbaar. Wij rijden ongeveer 1:18,5-1:19. Ook de besturing is erg licht, hier mis ik wel wat gevoel.

Wat overblijft is overigens gewoon een heel fijne auto, met veel ruimte en prima zetels om lange reizen in te maken naar de campings in Zuid-Frankrijk. Ook is de auto zeer geschikt voor dagelijks gebruik, de auto is praktisch ingericht en daarmee zal hij vooral veel gezinnen en families zeer goed bevallen.

Ook interessant: