Autoverzekering met BKR   

autoverzekering met bkr

Wanneer je een negatieve BKR notering hebt betekent dit dat je (in het verleden) een betalingsachterstand hebt gehad bij een lening of hypotheek. Een BKR notering blijft na aflossing van de volledige lening nog 5 jaren staan, wat betekent dat je best lang last kunt hebben van een negatieve BKR notering. Met een negatieve BKR notering kun je geen nieuwe leningen afsluiten, je zult hier dus bij het aanvragen van een hypotheek bijvoorbeeld veel last van krijgen. Ook iets simpels als een nieuwe telefoon met abonnement wordt vaak met lening verstrekt. De telefoonaanbieder doet altijd een BKR check, waardoor je voor de nare situatie kunt komen te staan dat het abonnement wordt geweigerd. Hierom kun je jezelf wellicht zorgen maken om het verkrijgen van een autoverzekering. In dit artikel duiken we eens in de feiten rondom een autoverzekering met een (negatieve) BKR notering.

Geen check bij BKR

Het goede nieuws is dat een autoverzekering geen financieel product is, waardoor er geen check wordt gedaan bij de BKR of je bij andere financiële instellingen een lening hebt open staan en of er wellicht betalingsachterstanden zijn. Zo kun je dus makkelijk een autoverzekering zonder check krijgen bij de BKR.

Lees ook:   Auto verzekeren in het weekend

Check bij CIS

De verzekeraars hebben een ander systeem dan de BKR waar er wanbetalingen worden bijgehouden. Dit is het CIS systeem, het Centraal Informatie Systeem. Mocht je een verzekering dus niet op tijd betalen en meerdere maanden achterstand oplopen met de betaling van bijvoorbeeld je autoverzekering, dan zal dit vastgelegd worden in het CIS. Dit kan er wel voor zorgen dat een andere verzekeraar je gaat weigeren bij een aanvraag voor een nieuwe autoverzekering. Ook schadeclaims worden in het CIS bijgehouden. Mocht je vaak claims indienen bij een bepaalde verzekeraar, dan kan een andere verzekeraar je hierom weigeren vanwege het verhoogde risico op claims en mogelijke fraude. Gelukkig zijn er altijd mogelijkheden in Nederland om je auto verzekerd te krijgen, aangezien een WA-verzekering op je auto verplicht is. Dit kan echter wel voor fors hogere premies zorgen, dus hierbij geldt heel erg voorkomen is beter dan genezen.

Ook interessant: