Tips voor een goede en voordelige autoverzekering

Rijd jij in Nederland met je auto op de openbare weg? Dan ben je verplicht deze minimaal WA te hebben verzekerd. Dit zorgt er namelijk voor dat de schade die jij toebrengt aan een ander, volledig wordt vergoed door je verzekeraar. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je je wel voorstellen tot welke enorme problemen en ook discussies dit kan leiden. Goed om te weten is wel dat alleen de schade aan de andere partij wordt vergoed bij een WA verzekering. Dus heb je een nieuwe auto, dan is het niet aan te raden hiervoor te kiezen. Omdat de kosten van de verschillende verzekeraars flink uiteen kunnen lopen, hebben we een aantal tips voor een voordelige, maar toch goede autoverzekering.

Bepaal welke dekking je nodig hebt

Een belangrijke eerste stap bij het kiezen van een goede, maar toch voordelige autoverzekering, is het bepalen van de dekking. Heb je een nieuwe auto, dan is het aan te raden om te gaan voor een allrisk verzekering. Autoā€™s die ouder zijn dan 5 jaar, maar jonger dan 10 is vaak het advies om te kiezen voor een WA+. Is je auto ouder dan 10 jaar, ga dan voor een WA verzekering. Mits het natuurlijk geen waardevolle oldtimer betreft. Ook hier zijn daarentegen alternatieve verzekeringsmogelijkheden. Nadat je de dekking hebt bepaald, kun je aan de slag met het maken van een lijstje met potentiĆ«le verzekeraars.
Lees ook:  Autoverzekering voor beginnend bestuurders

De beste verzekeraar van dit moment

Om het jezelf wat eenvoudiger te maken, hebben wij alvast de beste verzekeraar van dit moment voor je uitgezocht. Gezien er keuze is uit tientallen verschillende verzekeraars, is het goed ook er ook zelf nog even wat verder in te duiken. Maar als je ons vraagt wat op dit moment niet alleen een voordelige, maar ook goede en vooral betrouwbare verzekeraar is om je auto te verzekeren, dan hebben we het natuurlijk over UnivƩ.

UnivƩ

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partij voor je autoverzekering? Dan ben je bij UnivƩ aan het juiste adres. UnivƩ is al decennia lang een vertrouwd gezicht op het gebied van alles wat met verzekeringen te maken heeft. Door de uitstekende service en goede prijs/kwaliteit dus zeker een aanrader.

Ook interessant: