Sloopauto verkopen

sloopauto verkopen

Je hebt jarenlang plezier gehad van je favoriete auto, maar er komt een moment dat je auto rijp is voor de sloop. Bijvoorbeeld doordat het roestmonster zich niet meer laat tegenhouden of omdat er een dure reparatie aanstaande is van bijvoorbeeld de versnellingsbak. Een pijnlijk moment, maar dat kunnen de momenten zijn om afscheid te nemen van je auto. Verkopen aan een dealer of via Marktplaats heeft waarschijnlijk weinig zin meer, omdat je auto letterlijk gereed is voor de sloop.

Wanneer is je auto een sloopauto?

Simpel gezegd maken we onderscheid door te zeggen dat een sloopauto economisch gezien niet meer te rechtvaardigen is om nog rijdend te houden. Een enorme reparatie van duizenden euro’s weegt soms niet meer op tegen de restwaarde van de auto of de garantie dat de auto dan nog wel tienduizenden kilometers probleemloos kan maken. Je sloopauto verkopen is dan vaak de beste optie.
Wat wordt er met een sloopauto gedaan?

Een sloopauto wordt op de sloop vaak gebruikt voor onderdelen en voor oud ijzer. Hoewel jouw auto misschien niet meer in de beste staat is, vaak zijn er genoeg onderdelen die nog wel hergebruikt kunnen worden. Sloopbedrijven verwelkomen dan graag ook sloopauto’s, omdat er vaak nog meer waarde in een auto zit dan je zelf denkt. Wist je dat gemiddeld meer dan 99% van een sloopauto wordt hergebruikt? Ofwel onderdelen die weer gebruikt worden in een andere auto en de andere overgebleven onderdelen worden zoveel mogelijk als bijvoorbeeld oud ijzer weer versmolten om weer te hergebruiken.

Lees ook:  APK keuring bij aankoop

Wat is een sloopauto waard?

Via speciale aanbieders als OSW kun je jouw sloopauto aanbieden om te verkopen. OSW heeft een netwerk van handelaren en sloopbedrijven; op deze manier hoef je dus niet zelf rond te bellen langs lokale sloopbedrijven. Na aanmelding op de site van OSW, kun je aan de hand van je kenteken en foto’s je auto als sloopauto verkopen. OSW zorgt er dan voor dat jouw auto te koop wordt aangeboden bij de handelaren, waardoor jij het hoogste bod krijgt.

Wat je auto uiteindelijk waard is, blijft lastig vooraf te voorspellen. Hoewel er veel onderdelen uit je auto weer hergebruikt kunnen worden en los verkocht kunnen worden, is dit ook erg arbeidsintensief voor sloopbedrijven. Alle losse onderdelen moeten uit de auto gehaald worden, gefotografeerd en gecatalogiseerd worden om weer te kunnen verkopen. Daarnaast is het vooral een fijne service dat jouw sloopauto opgehaald wordt en dat je hier nog een vergoeding voor krijgt.

Ook interessant: