Tesla Model 3 RWD Longrange (2020)

Tesla

In mijn verkenning naar een elektrische lease auto, kon een bezoek aan de Tesla dealer in Groningen niet ontbreken. Hoewel de Tesla Model 3 buiten mijn leasebudget viel, moest en zou ik eens met een Tesla rijden.

MerkTesla
ModelModel 3
UitvoeringStandard Range RWD
Motor40Kwh – 224pk
Gereden20 februari 2020
Vrijdag rijdag – informatie

Na wat uitleg van de verkoopadviseur van Tesla mocht ik achter het stuur plaatsnemen. Het veelbesproken grote scherm in het midden maakt direct indruk. Het stuur met de kleine wieltjes vind ik kwalitatief wat tegenvallen, alsook de hendel achter het stuur voor drive; erg Amerikaans om dit met een hendel te doen in plaats van een mooie (draai)knop of pook.
Het zitcomfort in de Tesla is fantastisch, wat kun je de stoel en het stuur goed elektrisch instellen. Ook handig dat je verschillende driver profiles kunt instellen, zodat de stoel en stuur weer exact dezelfde positie innemen als je partner de auto eens gebruikt.

Lees ook:  Elektrische auto opladen

De acceleratie van de Tesla Model 3 is verslavend, zeker voor een eerste EV rijervaring. Ook het bochtenwerk en de vering bevallen goed, de auto helt niet over in de bochten en de vering is eerder comfortabel dan sportief. Wel viel me tegen hoe weinig je door de spiegel kunt zien door de verhoogde achterkant en het kleine achterraampje. Ook de afwerking liet hier en daar wat te wensen over, met gaten tussen paneelstukken waar je nog niet je vinger in kon steken.

Overall een prachtige rijervaring en blij dat ik dit heb mogen ervaren. Voor mij dus geen Tesla Model 3 vanwege beperking in het leasebudget, maar ik snap volledig waarom praktisch heel lease rijdend Nederland in 2019 en 2020 deze auto bestelde.

Ook interessant: