Welke auto voor vervoeren spullen?

Bij het zoeken naar een nieuwe of gebruikte auto is het altijd overwegen waar je de auto voor wilt gaan gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een gezin of een hond, dan is een station of MPV/SUV auto het overwegen waard. Je hebt dan voldoende (zit)ruimte nodig voor de kinderen en de hond. Gebruik je de auto echter ook vaak voor het vervoeren van spullen, zoals bijvoorbeeld tuinmeubelen of groen afval? Dan is los van de ruimte in de auto ook goed om te kijken wat het trekgewicht is en uiteraard of er een trekhaak aanwezig is om een aanhanger te kunnen gebruiken. Ook kun je kijken naar een gebruikte bedrijfsbus die ook particulier te gebruiken is. Een aanhanger is dan vaak overbodig omdat je voldoende ruimte achterin hebt voor het vervoeren van spullen.

Aanhanger gebruiken

Mocht je een normale auto op het oog hebben, dan is een aanhanger de beste manier om je spullen te vervoeren. Er zijn legio soorten aanhangers voor verschillende toepassingen. Normale open aanhangers, tandemassers voor zwaar materieel en gesloten karren voor regenachtige dagen of losse spullen. Ga je bijvoorbeeld een tuinmeubel loungeset ophalen, dan is een open aanhanger vaak het handigst. Je kunt dan naar eigen inzicht de spullen inladen en eventuele kussens kunnen dan gewoon in de auto meegenomen worden.
Lees ook:  Waar kun je een occasion kopen?

Bedrijfsbus kopen

De andere optie is om een gebruikte bedrijfsbus te kopen. Veel bouwbedrijven, hoveniers en zzp’ers hebben iedere 4 a 6 jaar een nieuwe bus nodig, waardoor er veel bedrijfsbussen op de particuliere markt beschikbaar komen. Je hebt kleine busjes zoals een VW Caddy tot grotere bussen als een VW Transporter die ook nog vaak in verschillende lengtes beschikbaar is.

Een gebruikte bedrijfsbus is erg praktisch, doordat je er veel in kwijt kan zonder dat je jezelf druk hoeft te maken over het beschadigen van het interieur. Wij zijn groot fan van een gebruikte bus, omdat je deze veel vaker gaat gebruiken dan je in eerste instantie zou denken. Wel bestaat het grote risico dat je telefoon roodgloeiend staat, doordat vrienden, familieleden en kennissen altijd je bus willen gebruiken voor verhuizingen bijvoorbeeld.

Ook interessant: